Hytte på fjellet - inspirasjon og tips før kjøp

Hytte på fjellet - inspirasjon og tips før kjøp

Vurderer du å kjøpe hytte på fjellet? Her får du inspirasjon og tips som kan hjelpe deg å velge riktig hytte for deg.

Mange nordmenn drømmer om å kjøpe hytte på fjellet. Vi i Sjodalen Fjellgrend har lang erfaring med fjellhytter og hjelper deg gjerne med å finne din drømmehytte. Her gir vi deg våre beste tips til hva du burde tenke på før du kjøper hytte og masse god inspirasjon til din hytte på fjellet.

Eksklusiv

Hva bør du tenke på før du kjøper hytte?

Før du kjøper en hytte på fjellet, eller et annet sted, er det viktigste å finne ut av hva du virkelig trenger og vil ha. Sett deg gjerne ned med penn og papir og skriv en liste med oversikt over det du ha og det du vil ha. Denne listen vil være med på å legge føringer for hva du ender opp med.

Dette er de viktigste tingene å tenke på før du kjøper hytte:

 • Plassering
 • Pris
 • Reisevei
 • Nærliggende fasiliteter
 • Hyttestil
 • Ny hytte eller brukt hytte

1. Hytte ved sjøen eller hytte på fjellet?

Er det et krav at hytta ligger nærme skispor, alpinbakker, badevann, skog eller spektakulære friluftsområder? Eller drømmer du om å gå rett ut av hyttedøren og legge deg på et svaberg og kjenne saltvannet i lufta?

Hvorfor kjøpe hytte i Jotunheimen?

2. Pris på hytta

Hvilken prisklasse ser du for deg? De fleste av oss har ikke millioner på banken og er avhengige av et lån for å finansiere hytta. Hvis du skal låne bør du tidlig ta kontakt med banken og finne ut hvor stort lån du kan få.

Nøkkelferdig hytte - hva er prisen?

Hva koster det å bygge hytte?

Slik får du en billig hytte på fjellet

3. Reisevei

Hvor lang tid er du villig til å bruke på transport for å komme deg til hytta? Husk at med korte avstander er det større sannsynlighet for at du vil bruke hytta oftere. En hytte som ligger langt vekk vil kanskje kreve at du tar deg noen timer fri fra jobben dersom du ikke ønsker å ankomme sent på kveld.

4. Nærliggende fasiliteter

Er du villig til å kjøre litt ekstra for å besøke den lokale matbutikken og synes du det er greit å måtte ta beina fatt det siste stykket inn til hytta? Dette er alfa omega å danne seg en formening om før man kjøper hytte. Ofte ser man at eldre hytter for eksempel ligger lengre unna veien, mens moderne hytter gjerne blir plassert i egne "nabolag" med vei helt frem til døra.

Viktige fasiliteter som kan være lurt å tenke over kan være:

 • Bussholdeplasser
 • Bilvei
 • Butikker
 • Skibakker
 • Badeplasser
 • Fiskevann
 • Turmuligheter
 • Familieparker og andre aktiviteter for barn

5. Hyttestil

Noen ønsker en moderne hytte på fjellet, mens andre sjarmeres av det genuine med håndlaftede hytter. Noen ønsker alle fasiliteter, mens andre liker det enkle og krever ikke engang strøm på hytta.

Arkitekttegnet hytte på fjellet

Hytta du velger skal du leve lenge med. Derfor bør du vurdere om stilen på hytta er viktig for deg, eller om du er åpen for det ene og det andre. Vi i Sjodalen Fjellgrend gjør det vi kan før å møte alle ønsker, og har derfor flere forskjellige hytter til salgs. Skal den være moderne, tradisjonell eller kanskje en laftet hytte er noe for deg? Gjør litt research på forskjellige stiler og finn ut hva du liker best.

Se Sjodalen Fjellgrends hytter

hytte med gresstak

6. Kjøpe ny hytte eller brukt?

Det deilige med å kjøpe en ny hytte, er at du ikke trenger å bekymre deg for råteskader eller skjulte feil og mangler. Med en ny hytte må du være forberedt på å bruke litt mer penger, men du unngår potensielle dyre overraskelser. Velger du en nøkkelferdig hytte, slik som vi tilbyr, kan du bare ta med deg møblene og flytte rett inn.

Nye hytter på fjellet

Kjøper du en brukt hytte, er det viktig at du leser tilstandsrapporten nøye og undersøker hytta godt før signering. Det er mange forhold ved den brukte hytta som senere kan vise seg å være uheldige eller bli kostbare.

Toppbilde Fordeler Med Fjellhytte

Når er det lurt å kjøpe hytte?

Vår, sommer og høst er generelt den beste tiden for å kjøpe hytte på fjellet. Når snøen er borte har du mulighet til å sjekke tomta og området grundig. Det er ofte færre hytter til salgs på fjellet om sommeren, men samtidig også mindre konkurranse. Dette gjør at du kan gjøre et kupp. Skal det bygges en ny hytte ønsker ofte entreprenøren å få unnagjort grunnarbeidet på snøfritt underlag.

Hvordan finne hytter til salgs?

Ved kjøp av brukte hytter, er FINN helt klart best. For kjøp av nye hytter anbefaler vi at du søker leter på Google og gjerne sjekker ut hyttemagasiner som gis ut rundt omkring i landet.

Tips til å søke etter hytte til salgs på Google

Ved søk i Google, er det lurt å legge til navnet på det området du ønsker hytte i. Som for eksempel “kjøpe hytte på fjellet i Jotunheimen”. Dersom du ønsker en hytte i Jotunheimen, synes vi at du skal ta en titt på våre fjellhytter! I Sjodalen Fjellgrend selger vi både moderne og håndlaftede hytter av høy kvalitet i storslagen natur.

2. Hyttemagasiner

Det finnes mange hyttemagasiner og der kan du ofte få informasjon om hytteområder og hytteleverandører. I tillegg er det massevis av hytteinspirasjon i disse magasinene!

Fjellhytter i Jotunheimen

I Sjodalen Fjellgrend kan du velge blant hyttemodeller i tre ulike serier, hver med sitt særpreg:

 • Håndlaftede hytter
 • Eksklusive hytter
 • Moderne hytter

De minste hyttene er på ca. 50 kvm i grunnflate med to soverom, bad, gang og en romslig kombinert stue og kjøkken med spiseplass. I tillegg har den en hems med stue i den ene enden, og ett eller to soverom i den andre. Vil du gå for noe større har vi hytter helt opp til i 120 kvm, med fem soverom og to stuer.

Håndlaftede hytter

Tømmerhytter håndlaftet i tråd med gamle tradisjoner. Bygget i lokalt tømmer og laftet i Heidal etter tradisjonene slik d et har vært gjort i flere hundre år. Heidal er bygda med flest verna tømmerbygninger i hele Norge.

Kjope Hytte Pa Fjellet Laftet Hytte Jpg

Eksklusive hytter

Hytter med fokus på solide og gjennomprøvde løsninger. Bygget med gode materialer og sentvoksende fjellfuru som kledning. Hyttene bygges av Vågåfirmaet Brun Bygg.

Kjope Hytte Pa Fjellet Ekslusiv Hytte Jpg

Moderne hytter

Arealeffektive reisverkshytter med alle de funksjonene en fjellhytte trenger. Hyttene har kostnadseffektive løsninger og mange sengeplasser.

Velg en hytte i Sjodalen Fjellgrend

Kjope Hytte Pa Fjellet Moderne Hytte

Inspirasjon hytte på fjellet

Vi har et godt utvalg artikler for deg som ønsker mer hytteinspirasjon.

Bygging av hytte og hyttepriser

Fjellhytte-inspirasjon

Hyttestiler

Interiør på hytta og innredning av hytta


Mer informasjon

Ledige tomter

Fyll ut skjemaet under for å få tilgang til hyttevelgeren vår. Der kan du se hvilke tomter som er tilgjengelige, eksempler på hytter som kan bygges og prisantydninger.


Anbefalte artikler