Kjøpe hytte på fjellet - inspirasjon og tips

Kjøpe hytte på fjellet - inspirasjon og tips

Vurderer du å kjøpe hytte på fjellet? Her får du inspirasjon og tips som kan hjelpe deg å velge riktig hytte for deg.

Mange nordmenn drømmer om å kjøpe fjellhytte. I et land der ingen bor lenger bort fra fjellet enn 15-20 mil, er ikke dette så merkelig - nordmenn er nesten født med ski eller tursko på beina!

Noen ønsker en moderne hytte, mens andre sjarmeres av det genuine med håndlaftede hytter. Noen ønsker mest mulig bekvemmeligheter, mens andre liker det enkle. Les videre for å finne ut hva du bør tenke på før du velger fjellhytte!

Hva bør du tenke på før du velger hytte?

Det viktigste er å finne ut hva som er viktig for deg. Skriv ned alt og del gjerne inn ønskene etter kategoriene:

  • Må ha
  • Vil ha

Når du senere søker etter en hytte vet du hvilke kriterier som er viktigst og hvordan du bør prioritere. Ellers er det lett å falle for et pent ytre, og glemme andre viktige deler.

Eksklusiv

Ting du bør vurdere er:

1. Beliggenhet

Er det et krav at hytta ligger nærme skispor, alpinbakker, badevann, skog eller spektakulære friluftsområder? Hvor lang tid er du villig til å bruke på transport for å komme deg til hytta? Husk at med korte avstander er det større sannsynlighet for at du vil bruke hytta oftere.

Andre viktige ting du bør tenke på er om hytta skal ligge nærme en bussholdeplass, matbutikk eller om du ønsker bilvei hele veien frem.

Fordelene med hytte i Jotunheimen

2. Prisklasse

Hvor mye ønsker du å kjøpe hytte for? Hvis du skal låne bør du tidlig ta kontakt med banken din og finne ut hvor stort lån du kan få. Det gjør at du kan filtrere bort hytter i for høy prisklasse og spare tid.

3. Stilen på hytten

Når du har kjøpt hytte, skal du leve lenge med den. Derfor bør du vurdere om stilen på fjellhytta er viktig for deg, og om dette bør være med på å avgjøre hvilken hytte du skal kjøpe. Skal den være moderne, tradisjonell eller kanskje håndlaftet etter norske tradisjoner? Gjør litt research på forskjellige stiler og finn ut hva du liker best.

Se Sjodalen Fjellgrends hytter

hytte med gresstak

4. Værforhold

Vintrene ser ut til å bli alt varmere og hvis du ønsker å drive med vintersport når du er på fjellhytta, bør du velge en hytte med snøgaranti. Kanskje drømmer du også om kald øl eller Solo i solveggen? Da bør du sørge for at solforholdene er gode ved hytta og uteplassene.

5. Kjøpe ny hytte eller brukt?

Det deilige med å kjøpe en ny hytte, er at du ikke trenger å bekymre deg for råteskader eller skjulte feil og mangler. Med en ny hytte må du være forberedt på å bruke litt mer penger, men du unngår potensielle dyre overraskelser. Velger du en nøkkelferdig hytte, kan du bare ta med deg møblene å flytte inn.

Kjøper du en brukt hytte, er det viktig at du leser tilstandsrapporten nøye og undersøker hytta godt før signering. Det er mange forhold ved den brukte hytta som senere kan vise seg å være uheldige eller bli kostbare.

Når er det lurt å kjøpe hytte?

Vår, sommer og høst er generelt den beste tiden for å kjøpe hytte på fjellet. Når snøen er borte har du mulighet til å sjekke tomta og området mer nøye. Det er ofte færre hytter til salgs på fjellet om sommeren, men samtidig mindre konkurranse. Dette gjør at du kan gjøre et kupp. Skal det bygges en ny hytte ønsker ofte entreprenøren og få gjort grunnarbeidet på snøfritt underlag.

Hvordan finne hytter til salgs?

Ved kjøp av brukte hytter, er Finn helt klart best. For kjøp av nye hytter anbefaler vi at du søker i:

1. Google

Ved søk i Google, er det lurt å legge til navnet på det området du ønsker hytte i. Som f.eks. “kjøpe hytte på fjellet i Jotunheimen”. Dersom du ønsker en hytte i Jotunheimen, synes vi at du skal ta en titt på våre fjellhytter! I Sjodalen Fjellgrend selger vi både moderne og håndlaftede hytter av høy kvalitet i storslagen natur.

2. Hyttemagasiner

Det finnes mange hyttemagasiner og der kan du ofte få informasjon om hytteområder og hytteleverandører.

Velg en hytte i Sjodalen Fjellgrend

Inspirasjon - bildedryss av fjellhytter

La deg inspirere av hyttene våre i Sjodalen Fjellgrend.

Relaterte artikler


Mer informasjon

Ledige tomter

Fyll ut skjemaet under for å få tilgang til hyttevelgeren vår. Der kan du se hvilke tomter som er tilgjengelige, eksempler på hytter som kan bygges og prisantydninger.


Anbefalte artikler