Aktiviteter i Sjodalen og Jotunheimen
Aktivitet

Aktiviteter i Sjodalen og Jotunheimen

Sjodalen Fjellgrend ligger i vakre omgivelser i Jotunheimen. Her kan du oppleve krystallklare høstmorgener, snørike vintre, blomstrende vårdager og solrike somre. Området byr på mange spennende aktiviteter for store og små, denne guiden tar deg gjennom noen av disse.

skigåere

Toppturer på ski

Sjodalen Fjellgrend ligger 153 km unna Lillehammer, i den østre delen av Jotunheimen. Her kan du ta på deg skiene utenfor hyttedøren og med en gang være ute i den flotte naturen. Nordmenn flest elsker toppturer, er du en av disse er Sjodalen stedet for deg! Vi anbefaler å ta turen til Nautgardstind eller Besshø, som begge er på 2258 moh.

sykkel

Sykkelturer

Jotunheimen nasjonalpark har mange varierte stier og grusveier, så her er det enkelt å finne sin favoritt. Dersom du liker å sykle landevei burde du absolutt prøve deg på turen over Valdresflya til Beitosstølen. Andre populære ruter er Sognefjellsvegen over Nord-Europas høyeste fjellovergang og Panorama Ottadalen over fine bygdeveier. På Bike & Hike Jotunheimen kan du leie elektrisk stisykkel og bli med på guidede turer. Her kan du også bli med på vintersykling med elektriske sykler! Her ser du flere sykkelstier i området.

besseggen

Besseggen

Besseggen er en av de mest populære toppturene i Norge nå i dag med rundt 40 000 besøkende hvert år. Ta rutebåten fra Gjende inn i hjertet av Jotunheimen og gå Besseggen tilbake. Her vil du se storslagen natur med grønne vann og bratte fjell. Turen tar mellom seks og ni timer, og har en stigning på nesten 1000 høydemeter.

Beitostølen

Kort vei fra Valdresflya ligger Beitostølen. Her er det en haug med aktiviteter for hele familien, restauranter og barer. Blant aktivitetene som er verdt å nevne finner du blant annet en bobbane, olabilbane, gyrotrampoline og bumper boats - alle tilpasset barn. Om vinteren anbefaler vi alle å prøve fjellkørling, kjelkeaking og airboard for en utrolig morsom dag for hele familien.

rafting

Rafting

Med kort vei til Sjoa er rafting et must for de eventyrlystne! Sjoa er verdenskjent for elvesport og har mange stryk med varierende vanskelighetsgrad. Du kan selv velge mellom forskjellige typer pakker, blant annet kort tur, dagstur og familierafting.

Fisker i Gjende

Fiske

Sjodalen har utallige små fjellvann og elver rundt hyttefeltet, der du i hovedsak kan fiske ørret. Dersom du vil på Oterfiske kan du leie egen båt fra Vågå Fjellstyre. Her kan du også kjøpe fiskekort for flere av vannene i området.

kokker fra hindseter

Matopplevelser

Har du sansen for gourmetmat burde du ta turen til Hindsæter, Vianvang og Brimi Sæter. Alle disse stedene ligger lett tilgjengelige med bil eller til fots.

Hindsæter

På Hindsæter i Sjodalen får du mat laget av bærekraftige råvarer. Dette innebærer at ingredienser som oppdrettslaks, kylling og langreiste grønnsaker blir valgt bort. Rettene blir servert av kunnskapsrike servitører som forteller deg det du måtte vite om råvarene og retten du skal nyte.

Vianvang

Vianvang drives av stjernekokken Arne Brimi og hans talentfulle team, 45 minutter unna Sjodalen med bil. Her får du gourmetmat laget for å gi deg som gjest en uforglemmelig matopplevelse. På Vianvang kan du bli med på en kulinarisk kveld der du får servert champagne ved ankomst og får høre historien til setra du er på. Etter dette er det tid for småretter mens du selv går gjennom Vianvang-huset og utforsker alt det har å tilby. Til slutt er det servering av treretters, mens Arne forteller Vianvangs historie.

Brimi Sæter

Brimi Sæter er et flott sted for familien, under en time med bil fra Sjodalen. Setra byr på gårdsdyr, en seterkafé, lokale produkter og en fireretters skråpå-tå meny. Menyen serveres på hjemmesmidde bordgriller i låven, og inneholder blant annet stedets egne Sæterost som har vunnet flere medaljer i VM. Måltidet nytes til historier om setra.

Kulturaktiviteter

Som en variasjon til naturopplevelsen er det også en rekke kulturaktiviteter i Sjodalen. Bli med på dikterdager i Lom, Kristinspelet på Sel eller Peer Gynt-spelet på Gålå. Er du interessert i biler burde du ta turen innom Flåklypa Grand Prix veteranbilløp, som er Norges største veteranbilløp.

Få mer informasjon om hytteområdet i SjodalenMer informasjon

Ledige tomter

Fyll ut skjemaet under for å få tilgang til hyttevelgeren vår. Der kan du se hvilke tomter som er tilgjengelige, eksempler på hytter som kan bygges og prisantydninger.


Anbefalte artikler