Nyt fjellet fra en tømmerhytte

Nyt fjellet fra en tømmerhytte

Vi bygger håndlaftede tømmerhytter som du kan kjøpe sammen med en idyllisk tomt i en av Norges mest verdsatte fjellområder; Jotunheimen. Finn ut mer her.

Drømmer du om å eie en tømmerhytte, omgitt av spektakulær natur? Der du kan velge blant aktiviteter som vandring, elvepadling, sykling, fisking og langrenn - eller bare sitte i solveggen og nyte utsikten.

En tømmerhytte som er laftet for hånd og som gir deg en følelse av å være ett med naturen og at du lever i en tid for lenge siden. Som får deg å senke skuldrene og leve her og nå.

Kanskje du også aktivt søker etter tømmerhytter til salgs? I Sjodalen Fjellgrend bygger vi håndlaftede tømmerhytter, eksklusive hytter og moderne reisverkshytter, som du kan kjøpe sammen med en idyllisk tomt i en av Norges mest verdsatte fjellområder; Jotunheimen. Les videre, og finn ut mer om våre tømmerhytter.

Først, og fremst; hva er egentlig en tømmerhytte?

En tømmerhytte er en hytte som bygges av tømmer som ikke har blitt saget opp i planker eller annet oppstykket treverk.

Dette handler fremst om laftede hytter, der tømmerstokker legges horisontalt oppå hverandre. Taket på en laftet tømmerhytte må være tungt, for å presse stokkene tettere sammen og sikre god isolasjon. En laftet hytte har ofte torvjord på taket. Dette er bra for plante- og instekt-liv, samtidig som det suger opp regnvann og reduserer risikoen for flomskader.

I Sjodalen Fjellgrend kan du kjøpe en håndlaftet hytte av lokalt tømmer, laget etter lokale håndverkstradisjoner i Heidal. I Heidal er det flest verna tømmerbygninger i Norge på et område, og håndverkstradisjonene med lafting har blitt utviklet i generasjoner. Med håndlafting tar vår samarbeidspartner, Heidal Laft og tradisjonsbygg AS, vare på det unike ved hver tømmerstokk. Dette gir et tradisjonelt, genuint og naturlig utseende.

Lær deg mer om laftede hytter og fordelene med disse

Stor eller liten tømmerhytte

Hos oss kan du tilpasse hytta helt etter dine behov og velge den størrelsen som passer deg. Her kan du se eksempler på to laftede tømmerhytter vi har bygget.


Liten tømmerhytte i handlaft

Liten tømmerhytte i håndlaft i Sjodalen Fjellgrend.

Stor tømmerhytte

Stor tømmerhytte i håndlaft i Sjodalen Fjellgrend.

Velge interiør

Bare fordi du velger en tradisjonelt laftet tømmerhytte, betyr det ikke at interiøret må være i samme stil. Noen velger interiør i eldre og tradisjonell stil, mens andre velger en moderne stil. Moderne interiør med innslag av elementer fra naturen er populært på hytter og kan bli en fin kontrast mot tømmeret. Noen velger tradisjonelle småruta vinduer, mens andre velger store glassflater som slipper naturen helt inn. Men det er du som skal bruke hytta, så det viktige er at du velger interiør som du liker.

Tommerhytte interior

I tillegg til hytta og en del innredningsløsninger som Heidal Laft og tradisjonsbygg AS kan lage, så har vi også samarbeid med lokale snekkerverksteder, som f.eks. Lalm Handverksenter AS, som kan lage unike kjøkkeninnredninger, baderomsinnredning, senger og skap av høy håndverksmessig kvalitet. Dette kan tilpasses helt den hytta dere ønsker. Vi har en del gode eksempler som vi og de har laget før.

Hvis du ønsker å utnytte soverommene mest mulig, kan vi tilby plassbygde køyesenger. I en plassbygget køyeseng kan du bygge inn oppbevaring og smarte løsninger og sengen kan tilpasses etter rommet.

Prisen for en laftet tømmerhytte

Prisen for våre hytter begynner på ca. 2 900 000 kr, men en laftet tømmerhytte koster mer enn en reisverk hytte. Håndlaftede hytter tar lenger tid å bygge og krever en spesiell ekspertise. Til gjengjeld er Sjodalen Fjellgrends håndlaftede hytter av beste kvalitet og tilvirket av lokalt tømmer etter tradisjonene i Heidal. Størrelsen på hytta har selvfølgelig også mye å si.

Våre tømmerhytter

Vi har ferdige hyttemodeller du kan velge blant. Har du et eget drømmeprosjekt som du ønsker å realisere, hjelper vi deg gjerne med det også. Vi samarbeider med arkitekter og dyktige håndverkere innen alle faggrupper og har gode innkjøpsavtaler på materialer og utstyr.

Les mer om våre hytter

Tømmerhytte Vinter

Mer informasjon

Ledige tomter

Fyll ut skjemaet under for å få tilgang til hyttevelgeren vår. Der kan du se hvilke tomter som er tilgjengelige, eksempler på hytter som kan bygges og prisantydninger.


Anbefalte artikler