Nye hytter på fjellet
Hyttene

Nye hytter på fjellet

Les om fordelene ved å kjøpe en ny hytte og hvor stor prisforskjellen er på brukte og nye hytter. La deg også inspirere av våre hytter i Sjodalen Fjellgrend.

Ønsker du å bygge ny hytte på fjellet? Du er ikke alene. Det blir mer og mer populært å eie hytte i Norge, og en hytte på fjellet er på manges ønskeliste. I denne artikkelen går vi gjennom fordelene ved å kjøpe en ny hytte og hva det koster med nye hytter sammenlignet med brukte.

Derfor foretrekker mange nye hytter

Dersom du ønsker deg en hytte er det mange valg å ta. Ett av disse er om du vil kjøpe ny hytte eller brukt hytte. Hyttene i Sjodalen Fjellgrend er helt nøkkelferdige, noe som har mange fordeler.

Fordeler ved å kjøpe en ny hytte:

Høy kvalitet og mindre vedlikehold

Nye hytter bygges etter dagens standard, noe som gjør at kvaliteten som regel er veldig høy sammenlignet med eldre hytter. En ny hytte vil trenge mye mindre vedlikehold enn en eldre, noe som vil spare deg for mye arbeid og mange kostnader. I tillegg er nye hytter bedre isolert og dermed mer energieffektive. Kvaliteten påvirkes også av hvilken hytteprodusent eller leverandør du velger. Vi lover deg at hos Sjodalen Fjellgrend får du garantert en hytte av høy kvalitet!

Nye hytter har ofte en standard på lik linje med hva du har hjemme i huset ditt. Alle våre hytter har innlagt vann, avløp, elektrisitet og fiberbredbånd, i tillegg til brøytede veier helt inn til hytteveggen hele vinteren.

Ingen budrunde

Ved kjøp av ny hytte unngår du heftige budrunder som presser opp prisen. Hos oss er det viktig med åpenhet om alle kostnader, slik at du ikke får overraskelser underveis. Derfor får du informasjon om totalprisen fra start, og vi gir en forpliktende fastpris på hytta inklusive tomt, slik at du ikke får noen overraskelser underveis.

Lavere omkostninger

For en ny hytte betaler du ikke eierskiftekostnader. For en brukt hytte må du betale dokumentavgift på 2,5% av hele kjøpesummen. Her er det nye penger å spare!

Mulighet for å bygge drømmehytta

Ved kjøp av ny hytte har du mulighet til å velge tomt, hvordan hytta skal utformes og hvilke farger den skal ha - i hvert fall hvis du er involvert i prosjektet før hytta bygges. Ved kjøp av en ny hytte i Sjodalen Fjellgrend kan du enten velge en ferdig hyttemodell, som du tilpasser etter din smak, eller bruke arkitekt og utforme hytta akkurat slik du vil. På denne måten kan du få din drømmehytte!

En ny hytte er lettere å leie ut

Dersom du ønsker å leie ut hytta i perioder er det en fordel med en ny hytte. Hyttas gode tilstand og kvalitet kan lokke til seg flere leietakere og øke leieprisen.

Garanti og nye hytter

Dersom du skal bygge ny hytte er det lurt å sette seg inn i reglene for garantier. Fra 1. januar 2019 gjaldt Bustadoppføringslova også nøkkelferdige hytter. Denne loven sier at entreprenør skal stille 3 % garanti ved kjøp av tomt og hytte sammen og 10 % dersom avtalen kun gjelder hytte. Den sier også at kjøper av nye hytter skal få 5 % garanti i fem år etter overtakelse. Legg merke til at vi i Sjodalen ikke er juridiske rådgivere, derfor anbefaler vi deg å ta kontakt med en advokat dersom du har spørsmål rundt garanti på nye hytter.

Pris - nye hytter og brukte hytter

Det er mange faktorer som spiller inn når man skal beregne pris på nye hytter og brukte hytter. Tomten er oftest det som påvirker prisen mest, om hytta er ny eller gammel er altså ikke alltid det mest avgjørende. Ser vi bort fra tomten, koster i gjennomsnitt en ny hytte mer enn en gammel per kvadratmeter. Men med en ny hytte blir vedlikeholdskostnadene lavere, mens eventuelle utleiepriser og prisen ved salg blir høyere.

Prisforskjellen er derfor ikke så stor som man kanskje tror, og noen ganger kan det faktisk bli rimeligere å bygge en ny hytte. Det er også stor forskjell på ulike typer nye hytter. Arkitekttegnede hytter koster noe mer enn ferdighytter, og eksklusive tilvalg øker prisen.

Pris for å bygge ny hytte i Sjodalen Fjellgrend

Ta kontakt med oss dersom du ønsker å bygge ny hytte i Sjodalen Fjellgrend. Å bygge en ny hytte i hjertet av Jotunheimen koster fra ca. 2 900 000 kr totalt. Hos oss får du en forpliktende fastpris og ingen uforutsette utgifter.

Les om området og aktiviteter i Sjodalen og Jotunheimen

Våre nye hytter i Sjodalen Fjellgrend

I Sjodalen Fjellgrend kan du enten kjøpe en arkitekttegnet hytte tilpasset dine behov, eller velge blant tre typer hyttemodeller:

1. Nye moderne hytter

Moderne hytter blir stadig mer i vinden, kanskje spesielt for de som ønsker seg ny hytte på fjellet. Våre moderne nye hytter er realeffektive reisverkshytter med alle de funksjonene en fjellhytte trenger. Hyttene har kostnadseffektive løsninger og mange sengeplasser.

Moderne Hytter Slideshow3

2. Nye laftede hytter

Dette er tømmerhytter som håndlaftes i tråd med gamle tradisjoner. De bygges i lokalt tømmer og laftes i Heidal, dalen i Norge med flest vernede tømmerbygninger.

Håndlaft

3. Nye eksklusive hytter

Våre eksklusive hytter har fokus på solide og gjennomprøvde løsninger. De bygges med gode materialer og sentvoksende fjellfuru som kledning. Hyttene bygges av Vågåfirmaet Brun Bygg.

Eksklusiv

Les mer om våre hytter


Mer informasjon

Ledige tomter

Fyll ut skjemaet under for å få tilgang til hyttevelgeren vår. Der kan du se hvilke tomter som er tilgjengelige, eksempler på hytter som kan bygges og prisantydninger.


Anbefalte artikler