Nye hytter på fjellet
Hyttene

Nye hytter på fjellet

Les om fordelene ved å kjøpe en ny hytte og hvor stor prisforskjellen er på brukte og nye hytter. La deg også inspireres av våre hytter i Sjodalen Fjellgrend.

Ønsker du å kjøpe en ny hytte på fjellet? Du er ikke alene. Det blir mer og mer populært å eie hytte i Norge, og en hytte på fjellet er på manges ønskeliste. I denne artikkelen går vi gjennom fordelene ved å kjøpe en ny hytte og hvor stor prisforskjellen er på brukte og nye hytter. I tillegg forteller vi om våre hytter i Sjodalen Fjellgrend i Jotunheimen, og håper å kunne inspirere deg i dine hytteplaner.

Fordeler med ny hytte

Det er mange fordeler ved å kjøpe en ny hytte:

Høy kvalitet og mindre vedlikehold

Nye hytter bygges etter dagens standard, noe som gjør at kvaliteten som regel er veldig høy. Isoleringen er bedre og de er også mer energieffektive. En ny hytte vil trenge mye mindre vedlikehold enn en eldre hytte, noe som vil spare deg for mye arbeid og mange kostnader. Kvaliteten påvirkes også av hvilken hytteprodusent eller leverandør du velger. Hos Sjodalen Fjellgrend får du garantert en hytte av høy kvalitet!

Videre så vil en ny hytte ha bekvemmeligheter på lik linje med hva du har hjemme. Alle våre hytter har innlagt vann, avløp og elektrisitet. Vi har vinterbrøytet veg inn til hytteveggen, og fiberbredbånd slik at ingen skal gå glipp av sin favorittserie på TV eller fratas muligheten til å ha hjemmekontor med møter på Teams.

Ingen budrunde

Ved kjøp av ny hytte unngår du heftige budrunder som presser opp prisen. Hos Sjodalen Fjellgrend er det viktig med åpenhet om alle kostnader, slik at du ikke får overraskelser underveis. Derfor får du informasjon om totalprisen fra start, og vi gir en forpliktende fastpris på hytta inklusive tomt, slik at du ikke får noen overraskelser underveis.

Lavere omkostninger

For en ny hytte betaler du ikke eierskiftekostnader. For en brukt hytte må du betale dokumentavgift på 2,5% av hele kjøpesummen.

Mulighet for å bygge drømmehytta

Ved kjøp av ny hytte har du mulighet til å velge tomt, hvordan hytta skal utformes og hvilke farger den skal ha - i hvert fall hvis du er involvert i prosjektet før hytta bygges. Ved kjøp av en ny hytte i Sjodalen Fjellgrend kan du enten velge en ferdig hyttemodell, som du tilpasser etter din smak, eller bruke arkitekt og utforme hytta akkurat som du vil. På denne måten kan du få din drømmehytte!

En ny hytte er lettere å leie ut

Dersom du ønsker å leie ut hytta i perioder er det en fordel med en ny hytte. Hyttas gode tilstand og kvalitet kan lokke til seg flere leietakere og øke leieprisen.

Pris - ny hytte vs. brukt

Tomten er oftest det som påvirker prisen på hytta mest. Det betyr at om hytta er gammel eller ny, ikke alltid er det mest avgjørende. Hvis vi regner bort tomten, koster generelt en ny hytte mer enn en gammel per kvadratmeter. Men med en ny hytte blir vedlikeholdskostnadene lavere, mens eventuelle utleiepriser og prisen ved salg blir høyere.

Prisforskjellen er derfor ikke så stor som man kanskje tror, og noen ganger kan det faktisk bli rimeligere å bygge en ny hytte. Det er også stor forskjell på ulike typer nye hytter. Arkitekttegnede hytter koster noe mer enn ferdighytter, og eksklusive tilvalg øker prisen.

Pris for ny hytte i Sjodalen Fjellgrend

Hvis du ønsker en hytte i Sjodalen Fjellgrend bygger vi en ny hytte for deg. Med hytta får du en tomt i hjertet av Jotunheimen. Dette koster fra ca. 2 900 000 kr totalt. I Sjodalen Fjellgrend kan du kombinere en kvalitetshytte med fantastisk beliggenhet på fjellet.

Les om området og aktiviteter i Sjodalen og Jotunheimen

Våre nye hytter i Sjodalen Fjellgrend

I Sjodalen Fjellgrend kan du enten kjøpe en arkitekttegnet hytte, eller velge blant tre typer hyttemodeller:

1. Moderne hytter

Våre moderne hytter er realeffektive reisverkshytter med alle de funksjonene en fjellhytte trenger. Hyttene har kostnadseffektive løsninger og mange sengeplasser.

Moderne Hytter Slideshow3

2. Håndlaftede hytter

Dette er tømmerhytter som håndlaftes i tråd med gamle tradisjoner. De bygges i lokalt tømmer og laftes i Heidal, dalen i Norge med flest vernede tømmerbygninger.

Håndlaft

3. Eksklusive hytter

Våre eksklusive hytter har fokus på solide og gjennomprøvde løsninger. De bygges med gode materialer og sentvoksende fjellfuru som kledning. Hyttene bygges av Vågåfirmaet Brun Bygg.

Eksklusiv

Les mer om våre hytter


Mer informasjon

Ledige tomter

Fyll ut skjemaet under for å få tilgang til hyttevelgeren vår. Der kan du se hvilke tomter som er tilgjengelige, eksempler på hytter som kan bygges og prisantydninger.


Anbefalte artikler