Stavlaft - Hytter som varer
Hyttene

Stavlaft - Hytter som varer

Stavlaft er en tradisjonell teknikk med dype røtter i norsk kultur. Vi bygger hytter i stavlaft som kan kjøpes med en idyllisk tomt i Jotunheimen. Finn ut mer her.

Er drømmen en stavlaft hytte? En hytte inspirert av norske tradisjoner og et klassisk, men tidløst utseende? Stavlaft er en tradisjonell teknikk med dype røtter i norsk kultur. Konstruksjonen av stavlaft kjennes lett igjen av de store tømmerknutene i hyttas hjørner.

Hva er stavlaft?

Laftehytter kjennes igjen ved de store horisontale tømmerstokkene som møtes i hvert hjørne. Disse møtepunktene låser sammen tømmerstokkene med det som kalles underhogg og overhogg. Tradisjonelt ble hyttene isolert med ull.

Stavlaft er en alternativ teknikk til vanlig laft. Dette er en rimeligere byggemetode der det kun er rammen av hytta som er laftet. Konstruksjonen av stavlaft består altså av topp, bunn og hjørner laftet, mens resten av hytta settes sammen av vanlig reisverk eller bindingsverk. Det er også vanlig med laftede tømmerstokker i lengden, dersom veggen er lang.

Håndlaft eller maskinlaft?

Alle våre hytter i laft og stavlaft er håndlaftede. Dette betyr at laftingen skjer for hånd. Dette får frem det unike ved hver tømmerstokk, i motsetning til maskinlaft der alle stokkene vil få et likt utseende.

Fordeler med stavlafthytte

Stavlaft hytter finnes spredt utover hele Norge. Denne typen hytte har mange fordeler, blant annet er prisen på stavlaft hytter rimelig og stavlaft konstruksjon tåler mye og krever lite vedlikehold. Andre fordeler med stavlaft er blant annet:

  • Tradisjonell byggemåte
  • Klassisk og tidløst design
  • En rimelig byggemåte, sammenlignet med andre laftehytter
  • Standhaftig konstruksjon som tåler mye
  • Krever lite vedlikehold

Pris på stavlafthytte

Prisen på stavlaft hytter varierer, men de koster generelt litt mer enn en vanlig reisverkhytte. Til gjengjeld er de rimeligere sammenlignet med hytter som er fullt ut håndlaftet. Vi i Sjodalen Fjellgrend vil gjøre det så enkelt som mulig å kjøpe hytte, derfor tilbyr vi kun ferdig hytte og tomt i alle våre prosjekter. Da garanterer vi for den totale prisen du som kunde skal betale, slik at du ikke får noen overraskelser. Hyttene våre koster fra ca. 2 900 000 kr.

Vi gir deg alltid fastpris på å bygge hytte. Faktorer som påvirker prisen for en hytte er blant annet tomt, grunnarbeid, VVS, fundament, tak, innredning på bad og kjøkken, elektrisk opplegg og varme.

Stavlafthytte fra Sjodalen

Vi tilbyr et knippe stavlaft hytter, bygget av ypperste kvalitet. Sjodalen Fjellgrends håndlaftede hytter av beste kvalitet og tilvirket av lokalt tømmer etter tradisjonene i Heidal.

Under ser du en romslig hytte i stavlaft med tre soverom, stor stue og flott utsikt. Arealet (BYA) er på 105 m2.

Relevante artikler:


Mer informasjon

Ledige tomter

Fyll ut skjemaet under for å få tilgang til hyttevelgeren vår. Der kan du se hvilke tomter som er tilgjengelige, eksempler på hytter som kan bygges og prisantydninger.


Anbefalte artikler