Byggeprosessen steg for steg i Sjodalen Fjellgrend
Hyttene

Byggeprosessen steg for steg i Sjodalen Fjellgrend

Byggeprosessen kan være krevende og det er få som vet hva den virkelig innebærer. Vi i Sjodalen Fjellgrend vil gjøre prosessen så enkel som mulig for våre kunder og presenterer her hvordan vår byggeprosess ser ut steg for steg.

1. Byggeprosessen starter - valg av hytteområde

Vi i Sjodalen Fjellgrend liker å si at første steg i byggeprosessen starter allerede når du bestemmer deg for å realisere hyttedrømmen. Her må du ta et valg og bestemme deg for hvilket område du ønsker å ha hytte. Hva er det egentlig du ønsker? Drømmer du om å bygge en hytte ved havet eller på fjellet?

Når du har bestemt deg for hvilken type natur du ønsker å plassere hytta i, kan du starte å se på hytteområder. For noen er det optimale å være helt alene på vidda, mens andre har behov umiddelbar nærhet til skibakker og oppkjørte løyper.

2. Kjøpe brukt hytte eller bygge ny hytte?

Byggeprosessens andre fase handler om brukt eller ny hytte. En brukt hytte har gjerne allerede gode løsninger og kan leveres på kort tid. Skal du bygge ny hytte må du beregne lengre tid til overlevering, men du vil også få den store fordelen med å få akkurat den hytta du ønsker. Her kan du enkelt tilpasse alle løsninger, slik at hytta passer perfekt for deg og dine.

De resterende stegene tar for seg hvordan byggeprosessen ser ut videre dersom man skal bygge egen hytte.

Hyttetomter

Vi tilbyr hyttetomter i eventyrlig landskap

3. Valg av tomt

I tredje fase av byggeprosessen er det på tide å finne en hyttetomt. Her må du ta noen valg med tanke på infrastruktur. Er det viktig med innlagt vann og strøm? Trenger du fibernett? Hos oss velger du først tomt og reserverer den med et lite depositum. På den måten er du sikret akkurat den tomta du vil ha, samtidig som du har god tid til å planlegge hvilken hytte du vil ha.

Våre ledige hyttetomter og priser

4. Valg av hytte

Nå har vi endelig kommet til kanskje det mest spennende med hele byggeprosessen, nemlig valg av hytte! Hos oss kan du velge mellom en av våre standardhytter eller tegne en selv. Våre standardhytter kan enkelt tilpasses og vi har et godt samarbeid med OHC arkitektur og design. Du kan også bruke din egen arkitekt, dersom du ønsker det. Uansett hva du velger, hjelper vi til med å kvalitetssikre løsningen, slik at du får det beste resultatet.

Våre hyttemodeller

5. Kontraktsinngåelse

Med valgt tomt og hytte så lages det en avtale med kvaliteter, pris og fremdrift. Vi gir fastpris på komplett og ferdig hytte, slik at det ikke kommer noen overraskelser underveis. Dette gir trygghet for den enkelte og forutsigbarhet for alle parter.

6. Plassering

Når kontrakten er inngått er det på tide å velge hvor på tomta hytta skal plasseres. Vi ser på dette sammen og går gjennom forskjellige løsninger til du er fornøyd.

7. Oppføring/bygging

Nå er det vår tur til å gjøre det vi kan aller best, å bygge hytta. Vi står for selve oppføringen, men du får jevnlig oppdatering gjennom bilder og statusmøter.

Nøkkelferdig Hytte

Nøkkelferdig hytte - slik du vil ha den

8. Overlevering

Dette må uten tvil være byggeprosessens beste fase, overleveringen! Ta med deg møbler og tannbørste, for nå er det på tide å prøve ut hytta! Under overleveringen går vi gjennom alt som er gjort og ser på resultatet sammen. Eventuelle mangler registreres og rettes opp kort tid etter.

9. Ettårsbefaring

Ett år etter overlevering møtes vi igjen for en ettårsbefaring av hytta. Det er lurt å forberede seg til dette møtet. Er det noe som ikke står til forventningene? Er det noe som må fikses eller repareres? Hvis det oppdages feil rettes disse opp av oss.

10. Byggeprosessens siste fase - fem års garanti

Med hytte fra Sjodalen Fjellgrend har du hele fem års garanti etter bustadoppføringslova. Denne loven gjelder avtale om oppføring av hus eller hytte mellom entreprenør og forbruker - og skal sikre begge parter.

Hvor lang tid tar byggeprosessen?

Selve byggeprosessen fra signert avtale til ferdig hytte tar mellom seks og tolv måneder avhengig av hyttemodell og sesong. Legg merke til at du selv velger hvor involvert du vil være når det gjelder utvikling og oppføring av hytta.


Mer informasjon

Ledige tomter

Fyll ut skjemaet under for å få tilgang til hyttevelgeren vår. Der kan du se hvilke tomter som er tilgjengelige, eksempler på hytter som kan bygges og prisantydninger.


Anbefalte artikler