Hva koster det å bygge hytte på fjellet?

Hva koster det å bygge hytte på fjellet?

Å bygge egen fjellhytte er en drøm for mange, men hvor mye koster det egentlig å bygge en hytte? Her kan du lese om fordelene ved å bygge en ny hytte og hva dette vil koste deg, og om å bygge hytte med Sjodalen Fjellgrend.

Mange lurer på hva det koster å bygge en hytte, enten de skal bygge den helt selv eller ønsker å kjøpe en nøkkelferdig hytte, som vi tilbyr. Prisene på å bygge hytte varierer stort, men vi i Sjodalen opererer med faste priser uten noen skjulte kostnader.

Dette påvirker hvor mye det koster å bygge egen hytte

Prisen på å bygge en ny hytte kan variere avhengig av størrelsen, materialene som brukes, beliggenheten, og andre faktorer. Under kan du lese mer om hvordan disse faktorene påvirker prisen på hytta.

 1. Størrelse: Jo større hytta er, jo mer materialer og arbeidskraft vil være nødvendig, og derfor vil prisen øke
 2. Materialer: Materialer av høy kvalitet vil øke prisen på byggingen, men kan også bidra til at hytta varer lenger og krever mindre vedlikehold i fremtiden
 3. Beliggenhet: Å bygge hytte på fjellet kan være dyrere enn å bygge en hytte i en lavlandsskog. Tilgang til arbeidskraft og materialer kan også påvirke prisen.
 4. Tilbehør og funksjoner: Hvis du vil ha ekstra funksjoner som peis eller badstue, vil det øke prisen på byggingen.

Fordeler med å bygge egen hytte

Generelt sett har det alltid vært litt dyrere å bygge ny hytte enn det har vært å kjøpe en ny, men denne trenden begynner nå å endre seg. Finansavisen skrev i 2019 at det å bygge hytte selv nå er like billig som å kjøpe en brukt, grunnet et stort utvalg av ledige hyttetomter i fjellheimen. Dette er ikke den eneste fordelen med å bygge egen hytte, kontra å kjøpe.

Noen av fordelene med å bygge ny hytte i samarbeid med oss:

 • Du får en helt ny hytte
 • Tilpasset dine behov
 • Du får mulighet til å være med på hele prosessen
 • Du kan bestemme utseende innvendig og utvendig
 • Velg selv hyttas standard
 • Sørg for god nok isolasjon for dine behov
 • Fokuser på energieffektivitet dersom dette er viktig for deg
 • Hytta leveres nøkkelferdig, du trenger bare å ta med deg møbler
 • Du får en fastpris
 • Ingen uforutsette kostnader
Bygge Hytte Fjellet

Ulemper med å bygge hytte selv

Dersom du skal bygge hytte selv, uten hjelp fra hytteleverandører som oss, anbefaler vi deg å være forberedt på mulige ulemper og problemer som kan oppstå underveis. Ved å være forberedt på disse faktorene unngår du ubehagelige overraskelser underveis.

Ulemper med å bygge hytte selv kan være:

 • Uforutsette kostnader
 • Manglende ekspertise
 • Tidkrevende
 • Du er selv ansvarlig dersom noe går galt

Heldigvis er det mange som fint klarer å bygge selv og ikke opplever noen ulemper i det hele tatt!

Hva må du tenke på hvis du skal bygge hytte på fjellet?

Dersom du skal bygge hytte på fjellet, eller andre steder, er det alltids noen ting som du burde tenke på i forkant.

Dette burde du tenke på før du bygger hytte

 • Plassering
 • Pris
 • Reisevei
 • Nærliggende fasiliteter
 • Hyttestil
 • Ny hytte eller brukt hytte

Hytte på fjellet - inspirasjon og tips før kjøp

Slik bygger du hytte billig

Å bygge egen hytte er ikke nødvendigvis veldig dyrt. Vi anbefaler å finne en hytteleverandør som tilbyr en helhetlig oversikt over alle utgifter, og garanterer en fast pris, slik at det ikke oppstår uforutsette utgifter underveis. Dette vil spare deg for mye arbeid, samtidig som en profesjonell byggeleder sørger for at prosjektet gjennomføres innen avtalt tid, pris og med avtalt kvalitet.

Slik får du en billig hytte på fjellet

Vi i Sjodalen Fjellgrend har spesialisert oss på å bygge billige hytter til alle våre kunder. På vår nettside finner du priser på alle våre tomter og hytter, og vi samarbeider med lokale leverandører for å gi deg drømmehytta til en rimelig penge.

Les mer om våre tomter og priser

Pris på å bygge hytte med oss

Prisen på å bygge en hytte kan variere betydelig avhengig av flere faktorer, inkludert størrelse, materialer, beliggenhet og funksjoner. Hvis du vil ha full kontroll over budsjettet ditt og unngå uventede kostnader, kan det være lurt å vurdere å bygge hytte til fastpris. Sjodalen Fjellgrend tilbyr hytter av høy kvalitet til fastpris, og våre hyttemodeller er egnet for fjellklimaet og har alt du trenger for å nyte tiden din i naturen. Vi gir deg alltid fastpris på våre innflyttingsklare hytter, slik at du slipper å bekymre deg for budsjettsprekk eller overskridelser av noen art.

Vi har et utvalg av hytter du kan velge mellom når du skal bygge hytte. Vi har noe for alle og enhver, enten du liker klassiske håndlaftede hytter eller moderne nordiske hytter. Våre priser inkluderer både tomt og hytte, og koster fra rundt 2 900 000 kr.

Se alle våre hytter

Les også:


Mer informasjon

Ledige tomter

Fyll ut skjemaet under for å få tilgang til hyttevelgeren vår. Der kan du se hvilke tomter som er tilgjengelige, eksempler på hytter som kan bygges og prisantydninger.


Anbefalte artikler