Liten hytte med hems - tips og inspirasjon
Hyttene

Liten hytte med hems - tips og inspirasjon

Er du på jakt etter en liten hytte med hems? Les om fordelene med små hytter og få nyttige tips og inspirasjon før du kjøper hytte.

Fordeler med små hytter

Det er flere fordeler med en liten og arealeffektiv hytte. Her er noen av dem:

 • Billigere å kjøpe
  Det er logisk nok generelt billigere å kjøpe en mindre hytte.
 • Lavere strømkostnader
  En liten hytte er rimelig å drifte, takket være at den ikke krever like mye strøm.
 • Mer bærekraftig og mindre miljøavtrykk
  Små hytter har lavere strømforbruk. I tillegg brukes det mindre materialer for å bygge den, og den krever mindre inngrep i skog og natur sammenlignet med en stor hytte. Dette gjør den generelt mer miljøvennlig enn en stor hytte.
 • Lettere å vedlikeholde
  En mindre hytte går raskere å male og vedlikeholde, noe som kan spare deg for både tid og penger. I tillegg er det fort gjort å rydde og vaske etter endt opphold.

Små hytter trenger smarte løsninger

Hvis man har en liten hytte er det viktig å bruke plassen effektivt, og velge smarte løsninger og praktisk innredning. Hemsen gir et helt nytt soverom, uten å kreve særlig mye ekstra plass. Hytter med hems har ofte vanlige soverom også, og det finnes flere triks for å også bruke plassen her effektivt.

Innred smart med plassbygde køyesenger og skap. Når sengen er innebygd og tilpasset rommet, kan arealet brukes best mulig. Med en plassbygget køyeseng kan du få spesialdesignet oppbevaringsrom i samme møbel. Her kan du lagre sengeklær, håndklær eller klær. Under trappa kan få laget et plassbygget skap.

Hvis du bare trenger én seng i rommet, kan du velge å bygge den høyt opp og med stige. Under sengen kan du plassere et skrivebord – perfekt for den som trenger plass for kunstnerisk utfoldelse eller arbeid!

Inspirasjon - våre minste fjellhytter med hems

Vi har mange fine, små hytter til salgs i forskjellige stiler. Her kan du se våre plasseffektive og minste hytter med hems. Disse ligger vakkert plassert i Sjodalen Fjellgrend, ved porten til Jotunheimen. Sjodalen Fjellgrend gir friluftselskere alt de kan ønske – med nærhet til skog, vann og høye fjell.

- Se priser for våre hytter

Moderne hytte med to soverom og hems

Denne moderne hytta har store vinduer og et vakkert gjennomlys, noe som gjør at du føler deg enda nærmere naturen. Den er på 66 m2 og har to soverom og hems.

- Se flere bilder og planløsning

Håndlaftet og klassisk hytte med to soverom og stor hems

fasade hytte

Denne hytta er på 72 m2, har to soverom, bad og en stor hems. Torvtaket og det laftede tømmeret passer deg som er opptatt av en genuin hytte i tradisjonell, norsk stil. Hemsløsningen på denne er smart utnyttet ved at gulvet på hemsen er senket til taket på klesskapene i etasjen under.

- Se flere bilder og planløsning

Plasseffektiv hytte på 49 m2 med tre soverom og hems

Moderne Knutsho 3 Soverom Hems 49

Dette er vår plasseffektive Knutshø-modell med torvtak. Den er på 49 m2, men rommer likevel tre soverom og hems. Her har du plass til hele familien, samtidig som du får fordelene ved å eie en liten hytte.

- Se flere bilder og planløsning

Les også:


Mer informasjon

Ledige tomter

Fyll ut skjemaet under for å få tilgang til hyttevelgeren vår. Der kan du se hvilke tomter som er tilgjengelige, eksempler på hytter som kan bygges og prisantydninger.


Anbefalte artikler