Hyttestil - hvilken velger du?
Hyttene

Hyttestil - hvilken velger du?

Hyttestilen du velger må gjenspeile din personlige stil og omgivelsene i nærheten av hytta. Det skal gi naturen spillerom samtidig som det gir deg hvilepuls. Se våre mest populære stilene her.

I Sjodalen Fjellgrend kan det velges hytte-modeller i tre ulike stiler; den tradisjonelle laftehytta, den moderne og minimalistisk hytta, og den eksklusive hytta med de ekstra solide løsningene. Vi gir deg en innføring i de ulike modellene så du kan forene drømmehytta og naturen på best mulig måte.

Nøkkelferdig Hytte

Hyttefelt i Sjodalen Fjellgrend

Tradisjonell stil med laftehytte

Hyttedrømmen for mange er en tradisjonell og sjarmerende hytte. Og for mange er det nettopp en laftehytte de forestiller seg når de hører ordet “hytte”. Ved å gå for en laftehytte tar du med deg tradisjoner helt fra vikingtiden, og du får et solid og slitesterkt resultat.

Ved lafting blir tømmerstokker lagt horisontalt over hverandre, hvor hjørnene låser stokkene sammen og lager sammenhengende veggflater. Taket er ofte dekket med torvjord, noe som gir et gjennomført og klassisk uttrykk. Det er også mulig å velge skifer på taket.

En laftet hytte gir en koselig og lun følelse både ute og inne, akkurat den hytteopplevelsen mange er ute etter. Våre laftehytter er håndlaftet i Heidal, med lokal tømmer som bidrar til at hver hytte blir unik.

Laftehytter varer i generasjoner og er et bærekraftig alternativ. Tømmer regulerer både fuktighet og temperatur jevnt inne i hytta, det gir et sunt inneklima og gjør laftehytter til et bærekraftig valg.

Laftet Hytte Sjodalen Fjellgrend

Laftehytte i Sjodalen

Moderne stil med arealeffektive reisverkshytter

Flere ønsker å gå bort fra den tradisjonelle hyttestilen, og da er en moderne og funksjonell fjellhytte et godt valg. Mange verdsetter en størrelse på hytta som tillater mye besøk med mange sengeplasser. Og det skal gjerne være en hytte med store vindusflater og minimalistisk stil.

Å velge den moderne hytta er litt som å ta med seg huset til fjells. Alle fasiliteter er på plass for å gjøre hytteopplevelsen mest mulig sømløs. Det skal være komfortabelt og arealeffektivt.

En moderne hytte passer godt inn i naturen med materialer i tre og en rolig fargepalett. Fargene må tas opp fra naturen i nærheten, det kan være farger som grått, brunt og brunsort.

Den moderne og minimalistiske hytta gir deg gleden av å se naturen rundt deg innenfra. Det naturlige lyset slippes effektivt inn og bidrar til en større romfølelse.

Moderne Gjennomlys 66 1

Moderne hytte i Sjodalen

Eksklusiv stil med fjellfuru

Våre eksklusive hytter er stavlaftet, en kombinasjon av en laftet konstruksjon med vanlig reisverk. Rett og slett en løsning hvor den laftede hytta møter den moderne hytta, et klassisk og tidløst hyttepreg.

Den eksklusive hytta har stor plass til de gode og solide løsningene i umiddelbar nærhet til Jotunheimen nasjonalpark. Hyttestilen passer utmerket til de som ønsker å gi hyttelivet det lille ekstra.

Kledningen på de eksklusive hyttene er av sentvoksende fjellfuru og gir hytta den gjennomførte stilen. Hyttene bygges av Vågåfirmaet Brun Bygg.

Arkitekttegnet hytte

Eksklusiv hyttestil i Sjodalen

Området rundt påvirker stilen på hytta

I Sjodalen Fjellgrend er Norges vakreste natur rett utenfor hytta og kan nytes året rundt. Da er det ekstra viktig at hytte og natur spiller på lag for den beste fjellopplevelsen.

Valg av hyttetomt må baseres etter praktiske behov og ønsket plassering i naturen. Når dette er på plass og valget av hytte skal tas, må du tilpasse hyttestilen etter vegetasjonen og værforholdene som vil oppstå.

Hyttene i Sjodalen er samlet i et hytteområde for å la naturen være mest mulig i ro. I et hyttefelt kan det være viktig å tenke helhet og dermed ikke velge den hyttestilen som stikker seg mest ut fra de andre. Tilpass området med din egen vri for å lage din drømmehytte, samtidig som du bidrar til et gjennomført hyttefelt i det flotte landskapet.

jotunheimen om vinteren

Jotunheimen om vinteren

Valgets kval – hvilken hyttestil?

Innenfor de ulike hyttestilene kan du velge mellom ulike modeller, du kan se alle hytte-modellene vi har bygd så langt her. Uansett valg vil du få en hytte tilpasset dine behov og ønsker, med solide materialer og nøye utførelse. Ønsker du å tegne hytten selv og bruke egen arkitekt er det selvfølgelig også en mulighet, vi bistår med kvalitetssikring uansett valg for å oppnå de beste resultatene.

Moderne Hytter Slideshow1

Fjellhytte i Sjodalen med vakker utsikt


Mer informasjon

Ledige tomter

Fyll ut skjemaet under for å få tilgang til hyttevelgeren vår. Der kan du se hvilke tomter som er tilgjengelige, eksempler på hytter som kan bygges og prisantydninger.


Anbefalte artikler