Hytteinteriør

Hytteinteriør

Hvordan innrede hytta? Det er ingen fasit på hvordan hytta skal innredes, men det må være et sted du trives og føler deg vel i. Legg til rette for de minnerike øyeblikkene og gi rom for å nyte naturen fra innsiden. Hytteinnredningen skal gi deg ro og energi.

Stilvalg for hytteinteriøret

Ta et steg vekk fra den hektiske hverdagen og fokuser på hvilke øyeblikk du vil gi ekstra plass til. Skap deg de sonene du vil sette pris på når du kobler av på hytta.

Lag deg en behagelig sofakrok hvor du kan nyte nytraktet kaffe og utsikt til nærmeste fjelltopp. Nærmere hvilepuls kommer du kanskje ikke? Sett godstolen foran peisen og la varmen og knitringen lage stemningen for den altoppslukende krim-boken du leser. Hytta er ofte et samlingssted med både familietid og gode stunder med venner, legg til rette for lange middager og spillkvelder ved spisebordet.

Stilvalg er veldig individuelt, og du kan gå for en helhetlig stil både ute og inne, eller du kan hente inspirasjon og mikse ulike stilretninger.

Eksklusiv 105

En av våre eksklusive hyttemodeller i Sjodalen Fjellgrend som blander både det klassiske og moderne.

Moderne hyttestil

I en moderne fjellhytte er det ofte store vindusflater der naturen gir mye fargespill og lys. Mange velger derfor et interiør med rene linjer, lysere fargenyanser og en minimalistisk stil. Det moderne trekker frem det enkle og funksjonelle i en hytte, hvor innredningen kan være fleksibel og behagelig. Den lune hytte-følelsen kan tas opp ved bruk av pledd, puter og tepper.

Den moderne stilen er et godt utgangspunkt for å bygge videre på din egne personlige stil ved bruk av tilbehør. Det passer like godt til en liten hytte som krever praktiske løsninger som det gjør til de større hyttene.

Minimalistisk hytte stue

En moderne hyttestil med store vindusflater og en minimalistisk stil.

Klassisk hyttestil

Den klassiske hyttestilen er ofte et fint alternativ for de som vil holde på noe av det tradisjonelle, men samtidig kombinere det med et mer moderne preg. Hytta får et mer tidløst preg som kan vare, og du kan fint kombinere både gammelt og nytt.

En klassisk stil på hytteinteriøret gir rom for å beholde den tradisjonelle og rustikke stilen i kombinasjon med det mer elegante. La tre og naturmaterialer stå i fokus og varier uttrykkene på tvers av hverandre. Mørke trevegger, peis i skifer og lyse ulltekstiler kan få frem denne kombinasjonen på en lekker måte.

Moderne stue i tømmerhytte

En klassisk hyttestil med rustikke stoler og bord, i kombinasjon med en elegant sofa og tilbehør.

Tradisjonell hyttestil

Den tradisjonsrike fjellhytta skal være komfortabel og lun. Det er ofte mye tre og fargenyansene er varme. Ofte går fargene ton i ton, med hint av de litt mørkere og sterke fargene. Det kan være fint å kombinere interiøret med ulike typer mønster og grovere teksturer.

En tradisjonell hytte kan ofte inneholde det motsatte av det vi anser som en minimalistisk stil. Mye lag på lag, ofte flere bilder eller gjenstander på veggene, rett og slett litt småting her og der. Det gir et mer personlig preg på hyttetilværelsen og vektlegger følelsen av å ha det koselig.

Visningshytte Nr 54 laftet hytte

Et tradisjonelt utgangspunkt med et hint av mer moderne tilbehør.

Valg av farger på hytteinteriøret

På lik linje som at fargene på hytta utendørs skal gjenspeile vegetasjonen og omgivelsene rundt, fungerer det også svært godt innendørs. Ta med deg all inspirasjon du kan fra fargene du finner i lyngen, fjellet og trærne inn i hyttestua.


Jordfarger

De lune fargene innenfor brunt, grått og beige passer naturlig inn på hytta på fjellet. Fargene fra terrenget og omgivelsene rundt hytta får muligheten til skape en harmoni også innendørs. Mange går ofte for jordfarger i mørke toner på veggene på soverom, og holder rom som stue og kjøkken i de litt lysere jordfargene. Interiøret ellers vil kunne fungere bra ton-i-ton med disse fargene, samtidig vil de fleste farger blende seg godt inn med dette naturlige utgangspunktet.

Hytte hems med sofakrok og utsikt

Sofahjørne med jordfarger både i møbler og tilbehør som går ton-i-ton.

Tradisjonelle farger

I kombinasjon med jordfarger kan man godt trekke inn de mer tradisjonelle hyttefargene som for eksempel grønt og rødt. Farger i varmere toner vil kunne gi et koseligere uttrykk på hytta og litt mer personlighet. Det kan være et fint virkemiddel å gå for kontrastfarger, dette skaper en lunhet og en dynamikk i rommet.

Tommerhytte interior

Laftet tømmerhytte med store vinduer. Innsiden av hytten kombinerer naturmaterialer, jordfarger og flere tradisjonelle kontrastfarger som henter igjen fargene fra omgivelsene rundt.


Mer informasjon

Ledige tomter

Fyll ut skjemaet under for å få tilgang til hyttevelgeren vår. Der kan du se hvilke tomter som er tilgjengelige, eksempler på hytter som kan bygges og prisantydninger.


Anbefalte artikler